top of page

FISKHUSETS HISTORIA

Rökeriet startades 1943 av Lars och Ella Kullenberg. Röka fisk för husbehov gjorde man i Torekov i flera hundra år innan, men kommersiellt började man då.

Från början var Fiskhuset en bod för fiskeredskap och en liten butik där man sålde fisk. Bröderna Abbe och Willie Holm rökte makrillen. Det var enkelt, folk fick sin nyrökta fisk inlindad i tidningspapper. När fisken tog slut stängde man för dagen.

På 1940-talet fanns det rikligt med fisk, inte minst makrill, ibland upp till tre ton. På den tiden kunde man även få tonfisk, som följde makrillstimmen, bamsingar som kunde väga upp till 300 kg.


Många som tillbringat barndomens somrar i Torekov minns doften från rökeriet och den lockar fortfarande. man till Torekov, hör det till att vuxna och barn ska äta en nyrökt makrill i hamnen. 

Manfred Schwalm köpte Fiskhuset av Johan Gullander 2003 och är i dag tillsammans med sonen Michael ansvarig för verksamheten.

1-Lindberg058_edited.jpg
Om Fiskhuset: About Us
1-lindberg083_edited.jpg

RÖKERIET

I  rökeriet tillreds fisk och skaldjur omsorgsfullt. Rökning är en gammal konserveringsmetod och för oss är det självklart att röka på det gamla och traditionsenliga viset. Den vedeldade metoden kräver känsla för elden, temperaturen och fisken får en unik, nyanserad smak med vacker färg. 
Kom in och avnjut någon av våra anrättningar på plats eller ta med.

Om Fiskhuset: Om

RESTAURANGEN

Ett restaurangbesök skall vara mer än en måltid, en upplevelse att minnas länge. Vi inspireras ständigt av matkulturens utveckling och våra menyer skapas efter säsong och tillgång och kan förändras lite titt som tätt.

Huvudråvarorna i restaurangen, som fisk, räkor och havskräftor köper vi MSC-märkta av Aktiebolaget Sjöman i Göteborgs hamn. Andra råvaror köps lokalt, i möjligaste mån närproducerade och ekologiska.

Vi hjälper även gärna dig med catering, både till den lilla och stora tillställningen!

marc-antoine-dube--udSEMrXW6s-unsplash_edited.jpg

EFTERRÄTTER

Efter en riktigt god middag så är desserten pricken över i:et! Prova vår hemgjorda Tiramisu eller vår omtyckta chokladtårta ”Death by chocolate”

DRYCKER

Vi har fullständiga rättigheter och dryckeslistan spänner lite kors och tvärs över världen med lite extra inriktning på bubbel och ett antal viner på glas.

jojo-yuen-sharemyfoodd-hmIsXXqR2mU-unsplash_edited.jpg
tommaso-cantelli-oWyg8EVd0Nc-unsplash_edited.jpg

TEMAKVÄLLAR

Räkfrossa, skaldjursbuffé, mingelaftnar och ibland gästspelande kockar.
Under högsäsongen arrangerar vi olika temakvällar i vår restaurang!
Håll utkik här för kommande evenemang.

OSTRONBAREN - NYHET!

Kom och njut av ostron och bubbel i vår nya Ostronbar. Vi serverar även tiptop cocktails och väl utvalda snacks som lobster roll och andra skaldjursgotter.

dukning_edited.jpg
Om Fiskhuset: Vår mat
Untitled_edited.jpg

DELIBUTIKEN

Butiken är alltid välfylld med färsk fisk och skaldjur, efter säsong och tillgång: sillinläggningar, smörgåsar, färdiga röror och såser. Välj antingen manuell betjäning eller köp med dig färdigförpackade favoriter: kall- eller varmrökt fisk eller räkor, röror och nybakad pain riche.

Fiskhusets butik erbjuder även färdiglagat för avhämtning, i princip hela restaurangmenyn.

Vid allergi är du välkommen att kontakta oss.

Om Fiskhuset: Om
evangelina-silina-zmdL8iFQpGg-unsplash_edited.jpg

VÄDERÖKASSEN - NYHET!

Handla online (inom kort!) – Beställ en färdigpackad picknick-kasse!

Ta med filten, något gott att dricka och sväng förbi och hämta din förbokade Väderökasse.

Idealiskt till utehänget i sommar med vänner och familj.


(Vi återkommer med mer info!)

Om Fiskhuset: Om
bottom of page